10 Kasım 2009 Salı

Warning: Your body is infected by A(H1N1) virus

Söylenenler sahiden doğruymuş; bu grip denen melet hemde h1n1'li si ilaçlı 7 gün ilaçsız 1 haftada geçiyor. Önceki hafta Cuma günü beni yatağa mıhlayıp bugün itibari ile doğrulmama izin verdiği için saygıdeğer virüsümüze sonsuz şükranlarımı iletiyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse diğer grip sendromlarının çok üstünde bir efor harcattı bünyeme. Doktor tarafından verilen ilaçlardan tutunda annemin bitkisel ilaç karışımlarına kadar onlarca şey denemem sadece bol bol uyumama neden oldu ve hala beynimdeki ve ellerimde ki uyuşukluk geçmiş değil bu yüzden imla hataları ve saçmalamalar yüzünden peşinen özür diliyorum :)

Hastalık sürecinde canımı en çok sıkan ama alışkanlıktan olsa gerek pek umursatmayan ülkemiz insanlarının ve onları bu denli bir paranoyaya sokan devlet organları ve medyanın tutumu oldu. 2 gün üst üste , gece yarıları dahil farklı saat dilimlerinde 7 kez 5 farklı hastaneye (2'si devlet 3'ü özel) girme girişimim derbi maç öncesi stat önünden farksız olan kalabalık yüzünden başarısızlıkla sonuçlandı. İnsanlar çıldırmış gibi hastahanelere akın etmişler. Bir kez hapşıran da gelmiş , gözü sulanan da. Benim gibi 41 derece ateşliler ise ya o hengamede beklemeyi tercih edecek ya da evine gidip makus kaderine razı olup yorganı üstüne çekecek.

Soranlar olabilir ! Nereden biliyorsun o virüsü taşıdığını ? diye. Tabi ki bilmiyorum ama karşılaşma fırsatı bulduğum ve 1dk lık bir görüşme şansı yakaladığım acil dokturu ile aramda geçen diyalog:

Dr House - "hımm " dereceye bakıyor "40 derece .... kaç gündür hastasın"
Ben - "bugün 4.gün ve ateşim 38.5 ile 41 arasında"
Dr House - "bulantı, ishal filan oldumu?"
Ben - "evet sanırım 18 kez istiğfra ettim ve karın kaslarım işlemez halde"
Dr House - "delikanlı işte sende kapmışsın domuzun gribini ama neyse varmı evde ilacın?"
Ben - "Evde??? İlaç ???"
DR House - "tmm " bişiler karalıyor "bunları al istrahat et"

Bende bu gribin birilerinin cebini doldurabilmek için türetilmiş bir varyant olduğunu düşünenlerdenim ve onların asla kazanmasını istemem ancak hayatınızdan vereceğiniz bir 5 gününüz yoksa gidip Sam amcanın iğnesini vurulmakta bir şık olarak önünüze çıkıyor.

Hepinize sağlıklı ve mutlu günler.

5 yorum:

  1. Geçmiş olsun birader.

    Bu virüsü yaban ABD kanımca... :)

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun İbrahim, inşallah bir an önce kurtulursun...

    Virüs konusunda yorum yok. Maksadı ve amacı belli, sonunda filmlerdeki senaryo ile karşılaşacağımızı düşünüyorum...

    Sağlıcakla

    YanıtlaSil
  3. cok gecmıs olsun abı.. blogunu takıp edıyorum bu kotu haberı okuyunca yazmadan edemedım..

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun abi, sen virüsle ben de vizelerle boğuşuyorum :). Umarım tez zamanda sağlığına kavuşursun. Esenlikler dilerim.

    YanıtlaSil
  5. ilaçlı 7 gün ilaçsız 1 haftada

    "7 gün = 1 hafta" degil mi zaten? virüsün etkisi olsa gerek :)

    YanıtlaSil